Saapuminen

Residenssijakso alkaa kuukauden ensimmäisenä päivänä. Siinä tapauksessa, että päivä sattuu viikonlopulle, alkaa jakso seuraavana arkipäivänä. Saapumisesta ja avainten noutamisesta on sovittava vähintään viikko etukäteen residenssin vastaavan Riitta Kuisman kanssa, riitta.kuisma at sysma.fi. Sysmän keskustaan pääsee bussilla esimerkiksi Helsingin suunnasta. Matkahuollosta Villa Sarkiaan on 0,5 km matka. Lisätietoja bussien aikatauluista saa Matkahuollosta.

Residenssijakson alussa ja lopussa on tilojen lähtö- ja tulotarkastus, avainten vaihto ja käyttösopimuksen allekirjoitus.

Picture3

Asuminen Villa Sarkiassa

Residenssivieraan käytössä on työhuone ja yhteiset tilat, joihin kuuluvat sali, olohuone, keittiö, suihku, sauna ja wc. Asumis- ja työskentelytilat ovat vieraille ilmaisia, matka- ja ylläpitokustannukset (ruoka, puhelinlaskut yms.) ovat omalla vastuulla. Residenssihuoneen käytöstä tehdään kirjallinen sopimus.

Kunta vastaa yleisten tilojen perussiivouksesta kerran kahdessa viikossa, työhuoneiden alku- ja lopputarkastuksesta sekä tarvittavista muista töistä. Residenssistä löytyvät liinavaatteet, joiden pesemisestä asukas vastaa itse. Residenssissä on pesukone ja imuri asukkaiden käytössä.

Villa Sarkiassa on laajakaistayhteys. Residenssin lähellä on ruokakauppoja, kirjakauppa, kaksi pankkia, kirjasto sekä neljä lounasravintolaa. Villa Sarkiaan ei valitettavasti voi ottaa mukaan lemmikkejä.

 

Vieraan velvollisuudet

Residenssipaikan vastaanottanut asukas sitoutuu työskentelemään Villa Sarkiassa vähintään 20 päivää kuukaudessa. Jokainen residenssiin hyväksytty vieras sitoutuu esiintymään kerran residenssijaksonsa aikana päiväkodissa, koulussa, kirjastossa tai muussa Sysmän kunnan järjestämässä tilaisuudessa.

Kirjailijaesiintymisistä vastaa Sysmän kunnan kulttuuritoimi, joka huolehtii esiintymisten käytännön järjestelyistä ja sopii vieraiden kanssa esiintymisten yksityiskohdista. Mahdollisista muista residenssijakson aikana tapahtumista esiintymisistä vieraat neuvottelevat itse

Nuoren Voiman Liitto ja Sysmän kunta toivovat vieraan mainitsevan Villa Sarkian residenssijakson valmistuvissa teoksissaan.

Vieraat kirjoittavat residenssijaksostaan vapaamuotoisen kirjallisen raportin tai kirjoittavat blogikirjoituksen residenssin blogiin.