Ajankohtaista 28.05.2013

Nuori Voima -palkinto Otso Kantokorvelle

 

Nuoren Voiman Liiton hallituksen puheenjohtaja Aina Bergroth luovutti Kantokorvelle diplomin.

 

Nuori Voima -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain ansioituneesta toiminnasta kirjallisuuden ja kulttuurin alalla. Tänä vuonna Nuoren Voiman Liitto  myöntää palkinnon kriitikko Otso Kantokorvelle.

Palkintolautakunta perustelee päätöstään seuraavasti:

”Otso Kantokorpi on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran toimittajana, taidekriitikkona ja tietokirjailijana. Hänen paneutuneet artikkelinsa suomalaisissa päivälehdissä ovat jääneet lukijoiden ja taiteenystävien mieliin analyyttisten ja rohkeiden näkökulmiensa ja viimeistellyn kielensä ansiosta.

Kriitikon työnsä ohessa Kantokorpi on toimittanut ja kirjoittanut näyttelyjulkaisuja ja kuratoinut useita taidenäyttelyitä, joista viimeisimpänä mainittakoon kantaaottavan taiteen näyttely Kipinä Fiskarsissa. Lisäksi hän on opettanut taiteen sosiologiaa useissa korkeakouluissa, toiminut Kultakuumeen kolumnistina, Taide-lehden päätoimittajana ja kirjoittanut kirjoja virolaisesta kulttuurista.        

Nuoren Voiman Liitto kiittää myös Kantokorven ansiokasta pienkustantajauraa. Kantokorpi toimi perustamissaan Nostromo-kustantamossa ja Jack-in-the-boxissa, jotka ennättivät yhteensä julkaista parikymmentä hienoa teosta.                     

Tutkivana journalistina Kantokorpi ansioitui vuonna 2009 paljastaessaan Wäinö Aaltosen museon näyttelyn koostuneen osittain väärennöksistä. Vastikään Kantokorpi päätti avustajasuhteensa päivälehtiin vastalauseena kriitikoiden ja avustajien työsopimusten ehtojen huonontamiselle. Esimerkillisen rohkea ja omaehtoinen teko sai aikaan valtavasti keskustelua kulttuuriblogeja ja suurimpia päivälehtiä myöten.           

Nuoren Voiman Liitto on ylpeä voidessaan palkita Otso Kantokorven tinkimättömyydestä ja rehellisyydestä kulttuuria ja kulttuurin tekijöitä kohtaan.”

Nuori Voima -palkinto jaetaan tänä vuonna 21. kerran. Palkintolautakunnan muodosti Nuoren Voiman Liiton hallitus: Aina Bergroth, Jan Forsström, Pauliina Haasjoki, Harri Hertell, Kaisa Kaakinen, Kaisa Ijäs, Matti Kangaskoski, Katja Kettu, Lauri Maijala, Maria Matinmikko, Marjo Niemi ja Aki Salmela.Tiedustelut ja haastattelupyynnöt:

Laura Serkosalo

Toiminnanjohtaja, Nuoren Voiman Liitto

laura.serkosalo@nuorenvoimanliitto.fi
p. 044 207 4650
« Takaisin