Ajankohtaista 24.09.2014

LEHDISTÖTIEDOTE 24.9.2014
JULKAISUVAPAA HETI

NUORI VOIMA -LEHDELLE UUSI PÄÄTOIMITTAJA

Nuori Voima - ja Kritiikki-lehtien uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi on valittu FM Maaria Ylikangas (ent. Pääjärvi). Ylikangas on toiminut aiemmin kirjallisuuskriitikkona ja tutkijana.

Ylikankaan mukaan Nuori Voima on sivistynyt ja laaja-alainen kirjallisuuslehti. Hän aikoo viedä lehden entistä vahvemmin internetiin, lisätä taiteidenvälisyyttä ja lehden avoimuutta. – Vuorovaikutus, uusien kirjoittajien löytäminen ja kirjallisuuden erilaiset kytkökset yhteiskuntaan ja taiteisiin ovat oivaa työmaata kulttuurilehdelle, linjaa Ylikangas.

Nuoren Voiman Liiton puheenjohtajan Aina Bergrothin mukaan päätös oli yksimielinen, vaikka hakijoiden joukko oli kovatasoinen. – Sukupuoli ei tässä valinnassa merkinnyt mitään, mutta on hauskaa, että pätevin hakija oli tällä kertaa nainen. Lehdellä ei ole ollut naispuolista päätoimittajaa miltei kahteenkymmeneen vuoteen sen jälkeen kun Tarja Roinila ja Silja Hiidenheimo lopettivat vuonna 1997, kertoo Bergroth.

Ylikangas seuraa tehtävässä lehtien nykyistä päätoimittajaa Martti-Tapio Kuuskoskea 1.1.2015 alkaen.

Vuodesta 1908 ilmestynyt Nuori Voima tunnetaan tinkimättömänä ja korkeatasoisena filosofispainotteisena kirjallisuuslehtenä. Lehti ilmestyy viitenä numerona vuosittain. Nuori Voima -lehden perinteisten numeroiden ohessa ilmestyy kaksi kertaa vuodessa kirjallisuuskritiikkeihin keskittyvä Kritiikki-lehti, jonka tarkoituksena on olla osaltaan elvyttämässä suomalaista kirjallisuuskeskustelua. Molempia lehtiä julkaisee Nuoren Voiman Liitto ry.

Lisätietoja, kuva- ja haastattelupyynnöt:

Toiminnanjohtaja Laura Serkosalo
p. 044 207 4650