Ajankohtaista 24.04.2015

Marjo Niemi Nuoren Voiman Liiton puheenjohtajaksi

Nuoren Voiman Liitto on valinnut 24.4.2015 uudeksi puheenjohtajakseen kirjailija, dramaturgi Marjo Niemen. Varapuheenjohtajaksi valittiin kirjailija ja tutkija Matti Kangaskoski. Niemen edeltäjänä toimi kirjailija Aina Bergroth vuosina 2012-2015.

Marjo Niemi (s. 1978) on helsinkiläinen kirjailija ja näytelmäkirjailija. Hän valmistui dramaturgiksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2004. Kolme romaania ja kymmenen näytelmää kirjoittanut Niemi on kuulunut Nuoren Voiman Liiton hallitukseen vuodesta 2010 lähtien.

Uusi puheenjohtaja Marjo Niemi kertoo liiton jatkavan perinteikästä työtään kirjallisuuden puolestapuhujana, mutta etsivän myös uusia tapoja tehdä yhteistyötä: "Nuoren Voiman Liitto on keskeinen paikka tehdä yhdessä tekoja kirjallisuuden hyväksi. Liitto tulee jatkossakin keskittymään kirjallisuuden tulevaisuuden mahdollistamiseen ja marginaalin valaisuun. Liitto hakee yhä parempaa dialogia kentän muiden toimijoiden sekä muiden taiteenlajien kanssa. Nuoren Voiman Liitto tulee olemaan kulttuuripoliittisesti valpas, Taide 2015 -kampanjan viitoittamalla tiellä", kertoo tuore puheenjohtaja Marjo Niemi.

Hallituksen jäseniksi valittiin Jan Forsström, Pauliina Haasjoki, Jari Hanska, Kaisa Ijäs, Kaisa Kaakinen, Maria Matinmikko, Maija Muinonen, Aki Ollikainen, Aki Salmela ja Olavi Uusivirta.

Nuoren Voiman Liitto on valtakunnallinen kirjallisuusjärjestö. Liitto tukee kirjoittajia järjestämällä kirjoittajakoulutusta sekä järjestää kaikille avoimia kirjallisuustapahtumia Runokuu-festivaalista Prosak-klubeihin. Liitto julkaisee myös Nuori Voima- ja Kritiikki-lehtiä. Vuonna 1921 perustettu Nuoren Voiman Liitto on poliittisesti sitoutumaton ja avoin kaikenikäisille.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Marjo Niemi 1marjoniemi@gmail.com p. 050 358 3924
Toiminnanjohtaja Laura Serkosalo laura.serkosalo@nuorenvoimanliitto.fi p. 044 207 4650