Ajankohtaista 13.04.2016

Debytoi runoilijana -kilpailu avoinna

/// Lisätty 22.9. Nuori Voima -lehden debytantit  2016 on valittu ja esitelty elokuussa ilmestyneessä Visuaalinen runous -teemanumerossa. Tämän vuoden debytantit ovat Matias Loikala, Sari Harsu, Maarit Mustonen ja Sanna Rämö. Onnea valituille ja kiitos kaikille osallistuneille!

Runous-numeron voi tilata osoitteesta tilaukset (at) nuorenvoimanliitto.fi hintaan 12 euroa postikuluineen ///

Kirjallisen kulttuurin lehti Nuori Voima julkaisee vuotuisen runousnumeronsa elokuussa 2016. Numeron 3-4/2016 teemana on visuaalinen runous. Numerossa esitellään uusia runontekijöitä, jotka valitaan Debytoi runoilijana -kilpailun kautta. Kilpailurunon ei kuitenkaan tarvitse olla genreltään visuaalista runoutta.

Kilpailuun voivat osallistua kaikenikäiset kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta. Antologiat ja omakustanteet eivät ole este osallistumiselle. Kustannussopimuksen kustantamon kanssa solmineet eivät puolestaan voi osallistua, sillä kirjoittajan katsotaan tällöin jo julkaisevan. Tuomareina toimivat Nuoren Voiman runousnumeron päätoimittajat kirjallisuudentutkija, suomentaja Riikka Ala-Hakula ja kirjailija, kirjoittamisen opettaja Tero Hannula.

KILPAILUOHJEET:
Enintään 20 liuskan valikoima runoja tulee lähettää Nuoren Voiman Liiton toimistoon 29.4.2016 mennessä (kyseisen päivän postileima riittää). Runot voi kirjoittaa tieto- tai kirjoituskoneella tai käsin. Käsikirjoituksia ei palauteta.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, mikä takaa tekstien puolueettoman käsittelyn. Merkitse oma nimimerkkisi runojesi yhteyteen. Liitä lähetykseesi erillinen kirjekuori, jonka päällä lukee nimimerkkisi ja jonka sisältä löytyvät oikeat yhteystietosi: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Mikäli haluat Nuoren Voiman Liiton arvostelupalvelusta maksullisen arvioinnin tekstistäsi, kirjoita nimimerkkikuoren päälle sana "arvostelupalvelu". Arvostelun hinta on Nuoren Voiman Liiton jäsenille 30 €, muille 45 €.

Lähetä runosi osoitteeseen:
Nuori Voima
"Debytoi runoilijana"
Fredrikinkatu 23 D 4
00120 Helsinki

Lisätty 12.1. "Kustannussopimuksen kustantamon kanssa solmineet eivät puolestaan voi osallistua, sillä kirjoittajan katsotaan tällöin jo julkaisevan."