Ajankohtaista 06.06.2016

Kansalliskirjastolle Nuori Voima -palkinto

Kansalliskirjastolle on myönnetty Nuori Voima -palkinto. Kansalliskirjasto on kaikille avoin kirjasto, joka vaalii Suomen kansallista julkaisuperintöä. Kirjaston tehtävä on hankkia, järjestää, säilyttää ja tarjota aineistoja ihmisten käyttöön siten, että tieto on saatavilla myös tulevaisuudessa. Kirjaston kokoelmissa on noin kolme miljoonaa kirjaa ja lehteä sekä saman verran muita aineistoja, kuten esimerkiksi karttoja ja nuotteja. Digitointi mahdollistaa kokoelmien laajemman asiakaskäytön.

"Kansalliskirjasto on ihmisen uteliaisuuden, sivistyksen ja historiallisen ymmärryksen instituutti, jonka tehtävä yhteiskunnan muistina on korvaamaton. Ilman Kansalliskirjaston kaltaista suomalaista kirjallisuutta kokoavaa ja tallentavaa laitosta olisimme kulttuurisesti kuin lapsi, joka ei näe kättään pidemmälle. Suomen kirjastojen kattavuus ja tavoitettavuus on tasa-arvoisen yhteiskunnan peruskiviä. Kirjastolaitos on yksi tärkeimmistä suomalaisen sivistyksen mahdollistajista. Tässä esimerkkiä näyttää Kansalliskirjasto." Nuoren Voiman Liiton hallituksen puheenjohtaja Marjo Niemi tiivistää palkintoperusteet.

Nuori Voima -palkinto jaetaan vuosittain ansioituneesta toiminnasta kirjallisuuden ja kulttuurin alalla. Palkinto on jaettu vuodesta 1993 lähtien, ja sen jakaa kirjallisuusjärjestö Nuoren Voiman Liitto. Palkintosumma on yksi euro.

Lisätietoja:

Marjo Niemi