Ajankohtaista 04.04.2017

Säätiön apurahahaku auki

Nuoren Voiman Säätiö julistaa Jouko ja Johanna Arolan rahaston apurahat nuorille kirjailijoille vuodelle 2017 haettaviksi. Apurahojen hakuaika on 4.4.-4.5.2017 ja niitä haetaan Nuoren Voiman Liiton sivuilta ladattavalla hakulomakkeella. Apurahat ovat työskentelyapurahoja, ja niitä voivat hakea alle 40-vuotiaat suomeksi kirjoittavat kirjailijat. Apurahoja voi hakea ainoastaan ammattimaiseen kaunokirjalliseen työskentelyyn.

Vuonna 2017 myönnettävien apurahojen kokonaissumma on 5 000 euroa ja se jaetaan 1000-2000 euron suuruisina työskentelyapurahoina. Apurahojen hakuaika päättyy 4.5.2017. Apurahoja voivat hakea vuonna 1977 ja sen jälkeen syntyneet kirjailijat. Apurahoja voivat hakea vain yksityishenkilöt eikä niitä myönnetä työryhmille. Kielteisistä päätöksistä ei ilmoiteta eikä säätiö perustele päätöksiään. Työnäytteitä ei palauteta. Päätökset julkistetaan kesäkuussa Nuoren Voiman Liiton verkkosivuilla www.nuorenvoimanliitto.fi. Apurahan saajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Apurahat ovat tuottoa Johanna Arolan testamenttilahjoituksesta, ja Nuoren Voiman Säätiö perustettiin 1992 hallinnoimaan testamentattua omaisuutta. Nyt jaettavat apurahat ovat lahjoitetun omaisuuden sijoitustoiminnan tuottoa. Jaettavista apurahoista ja niiden summasta päätetään vuosittain. Päätöksen apurahoista tekee Nuoren Voiman Säätiön hallitus.

Hakuohjeet:

Apurahaa haetaan lähettämällä apurahahakemus Nuoren Voiman Liittoon. Lomake löytyy täältä
Hakemuksen ohessa on toimitettava vaaditut liitteet pdf-muodossa:
- Ansioluettelo
- Työsuunnitelma
- Työnäyte

Lähetä hakemus liitteineen pdf-muodossa 4.5.2017 mennessä osoitteeseen: anna.ulvinen at nuorenvoimanliitto.fi

Lisätietoja: Nuoren Voiman Liiton vs. toiminnanjohtaja Anna Ulvinen, anna.ulvinen at nuorenvoimanliitto.fi.