Ajankohtaista 07.09.2017

Runosunnuntai Helsingin kirjamessuilla 29.10.

NVL järjestää Helsingin kirjamessuille ensimmäistä kertaa kokonaan runouteen keskittyvän Runosunnuntai-ohjelman su 29.10. Olohuone-nimisellä lavalla kuunnellaan kiinnostavia keskusteluita, esityksiä ja haastatteluita koko päivän ajan. Esiintymässä sunnuntain aikana nähdään mm. Sinikka Vuola, Matti Kangaskoski, Maija Vilkkumaa, Aura Nurmi ja Tomi Kontio. Tapahtuman juontaa Elina Tervonen.

Ohjelma:

10-10.30 Runousaamiainen
Esiintymässä Anja Erämaja, Olli Heikkonen, Miki Liukkonen, Sinikka Vuola ja juontajana Anna-Riikka Carlson. Runousaamiaisella juodaan kahvia ja kuunnellaan runoutta WSOY:n kirjailijoilta.

10.30-11 Kirjoittajatreffit
Työpajan vetäjä: Jenni Hurmerinta
Tuottaja: Nuoren Voiman Liitto

11-11.45 Sadan vuoden runokirjat
Satavuotiasta Suomea ja itsenäisen Suomen runoutta juhlistaakseen runoyhdistys Nihil Interit ry on koonnut sadan runokirjan listan itsenäisyyden ajalta. Tilaisuudessa Suomen lausujain liiton jäsen Päivi Kangas esittää eri aikojen runoutta, josta keskustelevat runoilija Vesa Haapala, Noesis-verkkolehden päätoimittaja Tiina Lehikoinen sekä Tuli&Savun päätoimittaja Vesa Rantama. Yhteistyössä Suomen Lausujain liitto, Nihil Interit ry, Noesis, Runo puhuu meille sekä Suomen arvostelijain liitto.

12-12.30 Runononstop
Esiintymässä Katja Seutu, Silja Ketonen ja Outi-Illuusia Parviainen.

12.30-13. Sivuvalo: Onko tämä suomalaista kirjallisuutta
Esiintymässä Saadi Hadi, David Gambarte ja Roxana Crisólogo.

13.30-13.45 Olet täyttänyt ruumiini tulella
Sinikka Vuolaa haastattelee Mikko Rouhiainen

14.-14.30 Runononstop
Esiintymässä Jukka Vieno, Jukka Viikilä ja Arto Lappi.

14.30-14.45 Runoutta kaupungilla
Haastattelussa Simo Ollilla, J. K. Ihalainen ja Aino Suonio, haastattelijana Kati Aakkonen
Tuottaja: Annikin runofestivaali

14.45-15.20 Keskustelu: Milloin tulevaisuus alkaa? Runous ja digitaaliset mahdollisuudet
Esiintyjät: Markku Eskelinen, Matti Kangaskoski, Miia Toivio
Tuottaja: Noesis

15.30-16 Miten lauluni ovat syntyneet?
Esiintyjät: Olavi Uusivirta, Maija Vilkkumaa
Tuottaja: SKS

16-16.30 Runononstop
Esiintymässä Anni Sumari, Solina Riekkola, Matti Kangaskoski

16.30-17.05 Keskustelu: Runous Nyt
Suomalainen nykyrunous operoi taiteen kentällä monipuolisesti ja mielikuvituksekkaasti. Mistä oma ääni runoilijana löytyy, mistä vaikutteet tulevat, miten kommentoida nykyaikaa? Nykyrunoudesta keskustelemassa runoilijat Kaisa Ijäs, Tomi Kontio ja Eino Santanen.

17.15-18 Puhetta lavarunoudesta
Keskustelemassa ja esiintymässä Outi-Illuusia Parviainen, Aura Nurmi, Veera Koivaara, Juho Nieminen, Joonas Sojakka, Jonna Nummela ja Roosa Tiensuu
Tuottaja:Helsinki Poetry Connection