Ajankohtaista 07.12.2017

Jumissa? -kurssille ilmoittautuminen alkanut

Tervetuloa Nuoren Voiman Liiton Jumissa-kirjoituskurssille, missä saat tilaisuuden kehittää kirjallista ilmaisuasi ja viedä käsikirjoitustasi eteenpäin!

Kurssilla pääset työstämään ohjaajan ja ryhmän tuella pöytälaatikkosi tai tietokoneen syövereissä hautuvaa käsikirjoitusta, joka ei syystä tai toisesta etene. Osallistua voivat niin proosa- kuin runokäsikirjoitusta työstävät kynäilijät, kunhan kyseessä on kaunokirjallinen kokonaisuus. Käsikirjoituksen ei tarvitse olla täydellisen valmis ja viimeistelty, vaan tärkeintä on kirjoittajan halu saattaa teksti valmiiksi.

Kurssi koostuu käytännön kirjoitusharjoituksista, kotitehtävistä sekä osallistujien tekstien analyysista ja keskustelusta. Käymme yhdessä läpi muun muassa kirjoitusblokkien syitä ja seurauksia sekä ennen kaikkea sitä, miten kirjoittamisen haasteita voidaan voittaa. Kurssi ei takaa osallistujille kustannussopimusta, mutta tarjoaa uutta ymmärrystä prosessikirjoittamiseen ja kirjoituslukkojen avaamiseen.

Osallistujien toivotaan lähettävän Nuoren Voiman Liitolle max. liuskan pituisen motivaatiokirjeen, jossa kerrotaan osallistumisen syistä, kirjoittamisen tavoitteista ja toiveista kurssin suhteen. Lisäksi toivomme motivaatiokirjeen yhteyteen noin 10-20 sivun mittaista näytettä käsikirjoituksestasi. Jumissa-kirjoituskurssi järjestetään lauantaisin 3.2., 17.2. ja 3.3.2018 klo.11.00-17.00 Nuoren Voiman Liiton toimitiloissa. Kurssin hinta on 60€ Nuoren Voiman Liiton jäsenille ja 75€ muille. Nuoren Voiman Liiton jäsenmaksu on 15€.

Tarvitset kurssille mukaan omat kirjoitusvälineesi tai tietokoneen. Kurssimaksuun sisältyy aamiainen, ja omakustanteisen lounaan voi nauttia joko Nuoren Voiman Liiton toimistolla tai jossain useista lähiravintoloista. Toimistolla on käytettävissä veden- ja kahvinkeitin sekä mikro.

Jumissa-kurssia ohjaa sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja Jenni Hurmerinta, joka on toiminut Nuoren Voiman Liiton "jokapaikan sanataidehöylänä" vuodesta 2013 alkaen. Luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden opettamisen ohella Jenni toimii kustannustoimittajana ja vapaana kirjoittajana yrityksessään Sanattu (www.sanattu.fi).

Ilmoittautuminen: Motivaatiokirjeen ja tekstinäytteen voi toimittaa Sofia Koistiselle ma 8.1.2018 mennessä osoitteeseen: sofia.koistinen@nuorenvoimanliitto.fi. Otsikoi viestisi: Jumissa-kurssi + oma nimesi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä myös nimesi, osoitetietosi, puhelinnumerosi ja syntymäaikasi.