Ajankohtaista 11.01.2018

Ilmastonmuuttajat-kirjoituskilpailu nuorille on avattu

Nuorille suunnattu Ilmastonmuuttajat-kirjoituskilpailu on käynnistynyt. Kirjallisuusjärjestö Nuoren Voiman Liiton järjestämä kilpailu on suunnattu 13-29-vuotiaille nuorille, ja se järjestetään yhdessä nuorisoalan järjestö Allianssin, ympäristöjärjestö Greenpeacen, Ilmasto.nyt-opintokokonaisuuden ja Ilmastokanava-hankkeen kanssa. Kilpailun lajina on novellit tai lyhytproosa. Kilpailun tuomareina ovat toimittaja Hanna Nikkanen sekä kirjailija-toimittaja Elina Hirvonen.

Kilpailun suojelijana toimii kirjailija ja suositun Nörtti-sarjan luoja Aleksi Delikouras. "Tarina - oli se sitten humoristinen ja hillitön tai koskettava ja vakava - on voimakas tapa vaikuttaa. Kirjoita siis tarina ja jaa siinä omat pelkosi, paljasta tulevaisuuden uhkakuvat, keksi mielikuvituksellisia ratkaisuja, herätä toivoa ja unelmoi uudenlaisesta maailmasta sekä tunnusta rakkautesi luontoa ja planeettaamme kohtaan", Delikouras kehottaa.

"Kilpailun tavoitteena on kannustaa nuoria pohtimaan ilmastoaiheita ja rohkaista toimintaan ahdistumisen sijaan. Vaikka kilpailuun osallistutaan fiktiivisillä teksteillä, kannustamme samalla nuoria etsimään ratkaisuja ja toimimaan aktiivisesti ilmastokriisin pysäyttämiseksi myös tosimaailmassa. Lisäksi toivomme, että ilmastoaiheisiin tartuttaisiin suomalaisessa kaunokirjallisuudessa nykyistä enemmän", kertoo Nuoren Voiman Liiton toiminnanjohtaja Laura Serkosalo.

Kilpailun sarjat ovat 13-17-vuotiaat ja 18-29-vuotiaat. Molemmissa sarjoissa palkitaan kolme parasta. Palkintosummat ovat 500, 250 ja 100 euroa. Kilpailuaika päättyy 10.5.2018, ja voittajat julkistetaan Runokuu-kirjallisuusfestivaalilla elokuussa 2018.

Kilpailun järjestämisen mahdollistaa Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä kotimaiset cleantech-yritykset, esimerkiksi Clewer-konserni. Tarkemmat tiedot, kilpailukutsun ja viikoittain päivittyvän Ilmastonmuuttajat-blogin löydät osoitteesta www.ilmastonmuuttajat.fi.

Facebook: www.facebook.com/ilmastonmuuttajat
Instagram: www.instagram.com/ilmastonmuuttajat