Ajankohtaista 29.03.2018

Nuori Voima tekee 200-sivuisen juhlanumeron

Kirjallisen kulttuurin lehti Nuori Voima täyttää tänä vuonna 110 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi on perustettu joukkorahoituskampanja, jonka tavoitteena 200-sivuisen numeron toteuttaminen. Juhlalehden toimittaa 14 hengen työryhmä, johon kuuluu nuoria kulttuurijournalisteja ja kirjailijoita, muun muassa toimittaja Iida Sofia Hirvonen, esseisti Jantso Jokelin, kriitikko Marissa Mehr ja runoilija Pauli Tapio

200-sivuinen juhlanumero sisältää kaunokirjallisuutta, käännöksiä, kritiikkiä ja reportaaseja. "Tavoitteemme on tuottaa massiivinen kulttuurilehti, jossa keskitymme erityisesti tämän päivän ääniin. Luvassa on kovatasoisen kulttuurikirjoittamisen kokonaistaideteos", linjaa päätoimittaja Vesa Rantama.

Kampanjan avulla kerätään varoja ainutlaatuiseen kulttuurijournalismiin. Sen tarkoituksena on nostaa erityisesti nuoria tekijöitä. "Nuori Voima on toiminut suomalaisessa kulttuurissa ennen kaikkea mahdollisuuksien luojana. Lehti elää vaihetta, jossa uusi sukupolvi on tekemässä siitä omansa", toteaa Nuoren Voiman päätoimittaja Maaria Ylikangas.

Kampanja lanseerataan Nuori/Voima -klubilla 29.3. Korjaamolla klo 18.30 alkaen. Kampanja on avattu osoitteessa https://mesenaatti.me/campaign/?id=899#single/view

Lehden julkaisija on kirjallisuusjärjestö Nuoren Voiman Liitto, ja sen päätoimittajina ovat Maaria Ylikangas ja Vesa Rantama.

Lisätietoja:
Maaria Ylikangas
maaria.ylikangas@nuorenvoimanliitto.fi
040 353 1350

Vesa Rantama
vesa.rantama@nuorenvoimanliitto.fi
050 3680072

www.nuorenvoimanliitto.fi
www.nuorivoima.fi

 
« Takaisin