Ajankohtaista 09.04.2018

Nuoren Voiman Säätiön apurahat haettavina

Apurahat ovat tuottoa testamenttilahjoituksesta, jonka Nuoren Voiman Liitto sai vuonna 1989 pitkäaikaiselta aktiiviselta jäseneltään Johanna Arolalta. Arolan testamentin tarkoituksena oli taata liitolle toimitilat ja tukea sen toimintaa. Nuoren Voiman Säätiö perustettiin 1992 hallinnoimaan testamentattua omaisuutta. Säätiön tarkoituksena on tukea Nuoren Voiman Liitto ry:n toimintaa sekä taiteen, taiteiden tutkimuksen ja kritiikin tekijäin työtä ja edellä mainittujen alojen koulutusta ja harrastustoimintaa.

Nyt jaettavat apurahat ovat lahjoitetun omaisuuden sijoitustoiminnan tuottoa. Jaettavista apurahoista ja niiden summasta päätetään vuosittain säätiön varallisuustilanteen mukaan. Apurahoja on jaettu vuodesta 2011 alkaen ja niitä voivat hakea hakuvuonna alle 40-vuotiaat suomeksi kirjoittavat kirjailijat. Apurahat on tarkoitettu kaunokirjalliseen työskentelyyn.

Vuoden 2018 apurahat
Nuoren Voiman Säätiö julistaa Jouko ja Johanna Arolan rahaston apurahat nuorille kirjailijoille vuodelle 2018 haettaviksi. Apurahojen hakuaika on 9.4.-7.5.2018. Apurahat ovat työskentelyapurahoja, ja niitä voivat hakea alle 40-vuotiaat suomeksi kirjoittavat kirjailijat. Apurahoja voi hakea ainoastaan ammattimaiseen kaunokirjalliseen työskentelyyn.

Vuonna 2018 myönnettävien apurahojen kokonaissumma on 5000 euroa ja se jaetaan 1000-2000 euron suuruisina työskentelyapurahoina. Apurahojen hakuaika päättyy 7.5.2018. Apurahoja voivat hakea vuonna 1978 ja sen jälkeen syntyneet kirjailijat. Apurahoja voivat hakea vain yksityishenkilöt eikä niitä myönnetä työryhmille. Kielteisistä päätöksistä ei ilmoiteta eikä säätiö perustele päätöksiään. Päätökset julkistetaan kesäkuussa Nuoren Voiman Liiton verkkosivuilla www.nuorenvoimanliitto.fi. Apurahan saajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Apurahat ovat tuottoa Johanna Arolan testamenttilahjoituksesta, ja Nuoren Voiman Säätiö perustettiin 1992 hallinnoimaan testamentattua omaisuutta. Nyt jaettavat apurahat ovat lahjoitetun omaisuuden sijoitustoiminnan tuottoa. Jaettavista apurahoista ja niiden summasta päätetään vuosittain. Päätöksen apurahoista tekee Nuoren Voiman Säätiön hallitus: Peter Mickwitz, Riikka Pelo, Ari Hirvonen, Laura Lindstedt ja Eino Santanen.

Hakuohjeet
Apurahaa haetaan sähköisesti lähettämällä apurahahakemus Nuoren Voiman Liittoon. Lomakkeen voit ladata tästä: Apurahalomake. Hakemuslomakkeen ohessa on toimitettava vaaditut liitteet pdf-muodossa:

- Ansioluettelo
- Työsuunnitelma
- Työnäyte

Lähetä hakemus liitteineen pdf-muodossa 7.5.2018 mennessä osoitteeseen: nvsaatio@nuorenvoimanliitto.fi. Viestikenttään kirjoitettua informaatiota ei huomioida hakemusta käsiteltäessä, ainoastaan ohjeiden mukaisesti lähetetyt liitteet käsitellään.

Lisätietoja: Nuoren Voiman Liiton toiminnanjohtaja Laura Serkosalo, laura.serkosalo@nuorenvoimanliitto.fi.