Ajankohtaista 17.04.2018

Matti Kangaskoski NVL:n puheenjohtajaksi

Kirjallisuusjärjestö Nuoren Voiman Liiton puheenjohtajaksi on valittu kirjailija ja tutkija Matti Kangaskoski. Kangaskoski seuraa tehtävässä vuosina 2015-2018 puheenjohtajana toiminutta kirjailija Marjo Niemeä. Varapuheenjohtajaksi valittiin kirjailija Maria Matinmikko. Hallituksen jäseniksi valittiin Juhana Harju, Kaisa Kaakinen, Maija Muinonen, Mariia Niskavaara, Reetta Pekkanen, Tuukka Pietarinen, Katja Raunio, Pauli Tapio, Olavi Uusivirta ja Taneli Viljanen.

Matti Kangaskoski (s.1983) on julkaissut kaksi runokokoelmaa sekä yhden romaanin. Kangaskoski on myös väitellyt Helsingin yliopistossa digitaalisesta runoudesta. Kangaskoski on ollut Nuoren Voiman Liiton hallituksessa seitsemän vuotta, joista kolme viime vuotta hän on ollut varapuheenjohtajana.

Puheenjohtajana Kangaskoski asettaa kirjallisuuden monimuotoisuuden etusijalle. Hän aikookin puhua erityisesti totuttuja lukutapoja koettelevan kirjallisuuden puolesta:

"Kirjallisuuden monimuotoisuuteen kuuluu niin pitkäjänteinen ja viisauteen tähtäävä ajattelu kuin monitaiteinen spontaani kokeilukin. Puheenjohtajana haluan edistää niitä olosuhteita, joista kirjallisuuden monimuotoisuus ja Nuoren Voiman Liiton toiminta voivat ponnistaa. Liitto toimii jatkossakin kirjallisuuden ja taiteen kentän toimijoiden yhteistyön edistämiseksi. Tänä kiirettä pursuavana aikana haluan puhua erityisesti hitaamman sekä totuttuja ajattelu- ja lukutapoja koettelevan kirjallisuuden puolesta", Kangaskoski sanoo.

Nuoren Voiman Liitto on kirjallisuusjärjestö, joka järjestää tapahtumia ja kirjoittajakoulutusta sekä kustantaa Nuori Voima -lehteä. Yhdistys on perustettu vuonna 1921.