Ajankohtaista 01.10.2018

NVL mukana Esitysradion ja Liikkeellä marraskuussa -radiosalongeissa

Radiosalonki on tila niille keskusteluille, jotka eivät ehdi syntyä esityslämpiöissä tai eivät yllä kiinnostuneiden korviin festivaaliklubeilla. Salongissa keskustellaan festivaalin ohjelmasta kuraattorien, kriitikoiden ja taiteilijoiden kesken intiimillä mutta kriittisellä otteella. Salonkiin mahtuu keskustelijoiden lisäksi pieni yleisö. Jälkikäteen keskustelut julkaistaan Esitysradio-podcastissa.

Radiosalonki on Esitysradion ja Liikkeellä marraskuussa -festivaalin yhdessä kehittämä konsepti. Yhteistyössä mukana Goethe-Institut Finnland, Nuoren Voiman Liitto ja Suomen arvostelijain liitto ry.

Radiosalonki: Kuraattorit
Vieraina vuoden 2018 Liikkeellä marraskuussa -festivaalin taiteelliset johtajat Mikael Aaltonen ja Ari Tenhula.
Keskustelu on suomeksi.

Ensimmäinen radiosalonki nauhoitetaan poikkeuksellisesti ilman yleisöä ja ennen festivaalin alkua. Keskustelu julkaistaan Esitysradiossa lokakuun lopussa.

Radiosalonki: Kriitikot
La 10.11. klo 18-20
Vieraina Maria Säkö ja Mia Hannula.
Keskustelu on suomeksi.
Julkaistaan Esitysradiossa sunnuntaina 11.11.

Radiosalonki: Taiteilijat
Su 11.11. klo 18-20
Vieraina Eisa Jocson, Benoît Lachambre ja Elina Pirinen.
Keskustelu on englanniksi.
Julkaistaan Esitysradiossa maanantaina 12.11.

Esitysradio

Esitysradio on Mira Kauton, Tuomas Laitisen ja Janina Rajakankaan projekti. Esitysradio käy katsomassa esityksen ja keskustelee sen tekijöiden kanssa esityksestä, sen tekoprosessista ja taiteen tilasta yleensä. Projektin tarkoitus on rikastuttaa esityksistä käytävää dialogia.

Esitysradio haluaa tuoda kahvihuoneissa käytäviä keskusteluja yleisön ulottuville ja haastaa tekijät sanoittamaan omaa näkökulmaansa. Esitysradiota kiinnostaa se, miksi taiteilijat tekevät esityksiä ja mistä koetussa esityksessä on kysymys.

Esitysradio on kuunneltavissa iTunes- ja Google Podcasts -sovellusten kautta sekä verkkosivulta esitysradio.fi.

Liikkeellä marraskuussa -festivaalin sivut: /movinginnovember.fi/